De Terp

  De Terp

  De Terp

  Wij zijn een openbare Jenaplanschool

  Openbaar wil zeggen dat alle kinderen, ongeacht cultuur, geloof of achtergrond, welkom zijn op onze school. We zijn een Jenaplanschool. Mensen zijn allemaal verschillend. Op een Jenaplanschool leren kinderen met die verschillen omgaan. Respect voor anderen is erg belangrijk! We vinden het ook belangrijk dat een kind zich thuis voelt op onze school, want leren doe je in een veilige omgeving. Jenaplanonderwijs is gericht op de opvoeding van kinderen; dat is dus meer dan het aanleren van schoolse kennis en vaardigheden als lezen, schrijven en rekenen.

  Contact

  Dorpsstraat 6 2912CB Nieuwerkerk a/d IJssel
  info@jbs-deterp.nl 0180313907 Bezoek website

  “Mensen zijn allemaal verschillend: Op een Jenaplanschool leren kinderen met die verschillen omgaan.”

  Wij kennen geen gewone jaargroepen. Onze kinderen zitten in een stamgroep. Dat wil zeggen dat er kinderen van verschillende leeftijden bij elkaar zitten. Ieder kind is een keer jongste en een keer oudste in een groep. Binnen de groep wordt er veel samengewerkt. Voor onderdelen waar de kinderen op een ongeveer gelijk niveau zitten, werken we met instructiegroepen.

  De Terp is geen grote school. We hebben ongeveer 200 leerlingen in 8 stamgroepen. We hebben twee onder-, drie midden- en drie bovenbouwgroepen.

  Schooltijden
  Onze schooltijden zijn: ‘s Ochtends van 08.30 tot 12.00 uur en ‘s middags van 13.15 tot 15.15 uur. Op woensdag eindigt de dag om 12.15 uur. De deur gaat ‘s ochtends om 08.00 uur open. Voor meer gegevens verwijzen we je naar onze schoolgids die op onze website te downloaden is.

  Ieder kind is uniek. Geen twee kinderen zijn hetzelfde. Niet in hoe ze eruit zien en niet in kunnen en willen. Daarom moet er voor ieder kind aandacht zijn en moet ieder kind ook gevolgd worden in zijn of haar ontwikkeling. Dat doe je als groepsleerkracht natuurlijk samen met de ouder(s). Daarom nemen ook de ouders een belangrijke plaats in op onze school.

  Benieuwd naar onze school? Maak een afspraak om eens langs te komen voor een gesprek! Dan kun je ook onze school eens bekijken. Je bent van harte welkom.